Nyheter

Sossarna fortsätter med kampen mot droger

Vilket parti ska en pragmatisk medborgare rösta på om hon eller han vill att den destruktiva och misslyckade kampen mot droger ska upphöra? Det är åtminstone inte Socialdemokraterna för på S-kongressen nyligen så lyckades knarkkrigarna cementera en ideologisk inställning långt ifrån vetenskapligt evidensbaserade metoder.

En text i den Socialdemokratiska partiledningens förslag löd:

”Missbrukare som inte lyckas nå drogfrihet har rätt till ett värdigt och så långt möjligt sjukdomsfritt liv. Därför är åtgärder som sprutbytesprogram och metadonbehandling viktiga.”

Det här är ett synsätt som Sverige verkligen behöver anamma och i jämförelse med större delen av västvärldens länder är vi hopplöst omoderna och moralstyrda. Detta visade sig också då partikamrater från olika delar av landet var fast beslutna om att inte modernisera sossarnas narkotikapolitik. Ett motförslag lades fram som vann stöd i en omröstning. I det vinnande förslaget så togs texten helt enkelt bort.

 

 

En av knarkkrigarna är Elin Lundberg från Gävleborg. Hennes resonemang färgas av klassisk moralpanik som brännmärker harm reduction. Dessa bakåtsträvare vill tro att pragmatiska strategier för att rädda livet på beroendepatienter är uppgivenhet. Knarkkrigarnas argumentation baseras nästan alltid på pseudovetenskap och styvmoderlig attityd. Dem vill hellre sätta beroendepatienter i tolvstegsprogram med prat om gud eller på vidriga Hassela-hem som i bästa fall kan hjälpa mindre än 10% av patienterna.

Från sossarna i Bohuslän kom t.o.m. ett förslag om att förbjuda sprututbyten. Självklart kan vi hitta Hassela bakom kulisserna som jobbat hårt för att sossarna ska fortsätta kampen mot droger. I en debattartikel på Newsmill så spyr de förenade nykteristerna ur sig det vanliga skitsnacket om att moderna metoder som sprututbyte och metadon hotar kampen mot narkotika och innebär en nedmontering av den svenska narkotikapolitiken.

Jag bli så provocerad och förbannad på dessa idioter. Deras väg leder till mer lidande och borde kallas mord. Så klart är dem inte onda, men deras grundvärderingar är vidriga. Tvi!

Knarkkrigarna snackar bara skit, läs vad direktörerna för tre svenska hälsomyndigheter skriver i DN: Sprutbyte för narkomaner är en viktig folkhälsofråga. Detta är även vad WHO rekommenderar!

Länkar:

Debatt om missbruksvård på S-kongress

Socialdemokratiska partiledningen ger upp kampen mot narkotikan: http://www.newsmill.se/artikel/2009/10/29/socialdemokratiska-partiledningen-ger-upp-kampen-mot-narkotikan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.