Nyheter

Sverige – Knarkarnas helvete

Narkotikapolisen Lennart Karlsson vid stockholmspolisen skrev idag i SvD att avkriminalisering av narkotika skulle vara en skymf mot honom och hans kollegor samt dem som missbrukar narkotika. Han inleder ironiskt nog med att såga sin egen tro på nolltoleransen genom att fastslå det faktum att här, i det ”narkotikafria” Sverige av alla ställen, dör för närvarande fler personer med beroendeproblem än någonsin!

Karlssons debattinlägg är ett krigiskt angrepp mot alla som så hårt kritiserar kampen mot narkotika. Han attackerar genom att klumpa ihop samtliga som inte tror på den svenska modellen samt komma med helt befängda påståenden. Vad han inte förstår, är att den växande kritiken av den i milda ordalag, restriktiva narkotikapolitiken, egentligen går att sammanfatta i en mening; efter flera decennier har kampen mot narkotika -globalt och i Sverige- inte lyckats få ner dödstalen/skadorna eller vinna mark mot den organiserade brottsligheten!

Inledningsvis förkastar han substitutionsmediciner för heroinanvändare och sprututbyten som respektlösa åtgärder gentemot den enskilde s k missbrukaren. Något förvånande med tanke på att WHO, FN, svenska myndigheter och t o m knarkminister Maria Larsson, nyligen i en intervju med Studio Ett, fastslår att detta räddar liv och bör användas i större utsträckning för att bekämpa ohälsan bland beroendepatienter.
Förklaringen är att denna knarkhatande polis sitter i styrelsen för den samhällsfarliga föreningen Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle (RNS). Därav hans befängda ideologiska dravel redan i de inledande raderna!

Far med osanning

Sedan far han åter med osanning, när han påstår att reglering och kontroll, vilket är motsatsen till dagens approach, skulle leda till fler dödsfall. Argumentet går ut på att om tillgängligheten ökar så ökar även misären. Varför har då inte Nederländerna fler dödsfall bland tunga narkomaner eller t ex rekordnivåer av cannabiskonsumtion bland unga i jämförelse med EU-genomsnittet?

Standardiserad fantasilogik

Dessutom är det här standardiserad fantasilogik från knarkkrigarhåll. De kan inte veta, dels för att att den nuvarande strategin med kriminalisering av människor och förödande moraliserande av ett sjukdomstillstånd aldrig har utvärderats. För övrigt har Lennart Karlsson ingen spåkula, han kan inte avfärda avkriminalisering och pragmatiskt tänkande, eftersom det inte har prövats under rådande förhållanden med den vetenskapliga insikt som existerar i dagens svenska samhälle.

Självbedrägeri

Denna polisman, som egentligen och uteslutande borde syssla med att motverka brottslighet på hög nivå, hatar motstånd. I bästa självbedrägliga stil inbillar han sig därför att kritiker av nolltoleransen utgörs av ultraliberala dekadenta anarkister som vill knarka i fred. Han är så långt ifrån sanningen det går att komma och borde förbjudas från att i kraft av sitt ämbete som polis föra fram åsikter som syftar till att späda på den rådande narkofascismen och att slussa skattepengar till föreningar som vill trappa upp det förödande knarkkriget.

Kryptiskt påstående

I hans hatiska yra förekommer den kryptiska formuleringen ”Narkotikapoliser och missbrukare är i själva verket ofta de som står varandra närmast.” Vad han menar med detta är svårt att förstå. Inte torde det i alla fall vara statistik-fixande poliser som prioriterar sprutnarkomaner framför knarkkarteller. Inte heller jakten på ungdomar med alternativ livsstil/säckiga byxor, eller sedlighetspolisen som stänger ner häftiga undergroundklubbar. Det kan väl knappast  handla om hur poliser trakasserar modiga medborgare i Stockholms T-bana med hjälp av narkotikalagstiftning, heller..?
Ja, listan kan göras lång men en sak är säker och det är att polisen sysslar med maktmissbruk!

Beväpnade ”socialarbetare”

Karlsson vågar sig dessutom in på det humanistiska spåret och hävdar att poliser är en slags räddare och socialarbetare, vilket rent ut sagt är skitsnack, eftersom socialarbetare inte SKA vara beväpnade!
Att avkriminalisera bruk av narkotika och på så sätt komma i fas med resten av västvärlden är viktigt, därför att kampen mot narkotika måste upphöra. Istället borde kampen handla om hur man ska komma tillrätta med den EGENTLIGA brottsligheten. Dessutom har polisen inte något som helst att göra inom beroendevård eller skademinimering.

Glädjande förändring

Glädjande nog kan vi i Sverige just nu se påtaglig förändring i synen på frågorna rörande samhällsproblemet narkotika. Den sortens argumentation som Lennart Karlsson anför, är knarkkrigarnas dödsryck och ett säkert tecken på att den svenska modellen håller på att rasa samman.

Han är hatisk och hotfull i sin argumentation och misstänkliggör kritiker samtidig som det fullkomligt haglar av motsägelser i hans text. Lennart Karlsson och människor med hans inställning utgör det största hindret för att vi ska få en realistisk narkotikapolitik i Sverige!

Länk:

De som vill legalisera bör se helvetet först

Radiotips från CNV

“Narkomaner behöver vård, inte taggtråd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.