alt
Nyheter

Rasquera röstar FÖR cannabis

Den skuldsatta spanska småstaden/byn Rasquera röstade igår om huruvida man ska odla cannabis åt en medicinsk cannabisförening i Barcelona. 56% av de 804 röstberättigade svarade ja.

Som vi tidigare har berättat, vill den katalanska byn rädda sin ekonomi genom att arrendera ut mark till den medicinska  cannabisföreningen ABCDA i Barcelona och dessutom sköta hampaodlingen.  Förslaget gick igenom med röstsiffrorna 308-239 i en lokal folkomröstning.

Röstningen resulterade i att två bolag ska skapas samt sju hektar land överföras till ABCDA. På marken ska två gigantiska växthus uppföras. Byn räknar med att 40 arbetstillfällen skapas.

Folkomröstningen varade 70 minuter

Hela 68% av de röstberättigade byborna över 18 år deltog och borgmästaren – Bernat Pellisa från Katalanska Republikanska Vänsterpartiet– kunde efter omröstningen (som varade i en timme och 10 minuter) stolt konstatera att det höga röstantalet var ”en uppvisning i deltagande demokrati”.

Stort mediaintresse

Omröstningen skapade ett mycket stort mediaintresse och flera internationella TV-bolag bevakade händelsen, liksom naturligtvis nationella, regionala och lokala spanska nyhetsförmedlare.

Länkar:

56 percent of people in Rasquera votes for planting cannabis

Cannabis som lösning på skuldproblem

56% of Rasquera residents vote in favour of cannabis plantation 

Spanien: Legal cannabisodling- en väg ut ur skulderna?

”Cannabisbyn” Rasquera glad över reklamen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.