Nyheter

UK: Majoritet vill avkriminalisera/legalisera!

Om folket fick bestämma, skulle cannabisinnehav för eget bruk redan idag vara lagligt eller åtminstone avkriminaliserat. Det framgår av en nyligen publicerad opinionsmätning gjord i Storbritannien. Över 53% tyckte så av de utfrågade.
Överraskande nog förefaller det som om politisk hemmahörighet inte spelar någon avgörande roll -frågan tycks engagera alltfler i olika politiska läger.

Enligt den av Ipsos MORI genomförda opinionsundersökningen vill 2/3 av de tillfrågade ha en ordentlig översyn av drogpolitiken. Bara en av sju anser att hårdare straff och högre skatteanslag för att stävja den cannabisrelaterade brottsligheten är en framkomlig väg.

946 vuxna ingick i undersökningen som genomfördes mellan den 25 januari och den 5 februari och när man inom experimentets ram riktade in sig på försökpersonernas tidningsläsande, fann man oväntade resultat.
Intressant nog kunde forskarna med viss förvåning konstatera att 70% av de som läste konservativa tidningar var FÖR en total översyn av drogpolitiken, medan siffran hos arbetarpressen var 69%.

En talesman från thinktanken Transform (med inriktning på drogfrågor), kommenterade att resultatet visar hur pass långt före politikerna folket i själva verket ligger i sitt tänkande.

Länkar:

Britain Poll Shows Strong Support For Cannabis Legalization

UK: Majority want cannabis legalised or decriminalised

Cannabis: Half Of Britons Favour Drugs Review

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.