Oönskat besök i Oakland
Nyheter

USA: Federal polis slår till mot Oakland

Igår slog den federala polisen till mot det medicinska cannabiscentrumet i Oakland, Kalifornien. Dess utbildningscentrum -Oaksterdam University- raidades och dispensären stängdes.
Obama-administrationen bryter åter sitt löfte att respektera den medicinska cannabisen i de delstater som folkomröstat om saken.

Efter att i slutet av förra året genom federala åklagare ha provocerat och trakasserat de affärsrörelser som vuxit upp som ett resultat av delstaternas egna folkomröstningar och där cannabis för medicinskt bruk legaliserats, riktar nu Obama-administrationen ett dråpslag mot det upprustade och välmående centrumet i stadsdelen Oakland, som innan cannabisen ”kom till stan” var nergånget och tungt kriminellt belastat

Husrannsakan hos Richard Lee
Federala poliser i form av agenter från US Marshals, DEA och IRS (den amerikanska skattemyndigheten) svärmade som bin runt Oaksterdam University och de medicinska cannabisdispensärerna. Grundaren Richard Lee blev kvarhållen i samband med att det gjordes husrannsakan i hans hem. Däremot förekom inga arresteringar under gårdagens tillslag, enligt uppgift från myndigheterna.

Skatteskäl en förevändning..?
Raiden var en samordnad aktion mellan DEA och IRS och eftersom man använde sig av en specifik juridisk finess kallad ”sealed warrents”, har det ännu inte framkommit på vilka grunder tillslagen gjordes. Förra året deklarerade emellertid IRS att det inte var möjligt för entreprenörer inom den medicinska cannabisnäringen att göra skatteavdrag, eftersom verksamheten enligt federal lag är illegal. Troligen är detta den förevändning Obama-administrationen behöver för att trakassera företrädarna för den blomstrande medicinska cannabisnäringen i Oakland.

Reaktionerna från omvärlden lät inte vänta på sig speciellt länge. En demonstration mot tillslaget hölls i kväll i närheten av stadshuset i Oakland.

Länkar:

Protesters rally against pot dispensary crackdown

Oakland: Feds should target crime, not Oaksterdam

Feds raid Oaksterdam University, founder’s home

Oaksterdam University Pledges to Re-open After Federal Raid on Marijuana Leader

Oaksterdam University Being Raided By Federal Agents

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.