Nyheter

USA: Majoriteten amerikaner vill legalisera weed

Enligt en ny gallupundersökning som presenterades i måndags, anser rekordmånga amerikaner (50%) att marijuana borde legaliseras. Det innebär en ökning med 4% sedan förra året. De mest legaliseringsvänliga är liberaler mellan 18 och 29 år.

Den årliga enkäten visar att 46% av de tillfrågade vill att drogen även fortsättningsvis ska vara illegal och de som motsätter sig en legalisering är främst personer som är 65 år eller äldre.
När Gallupinstitutet 1969 för första gången genomförde en enkät om legalisering av marijuana, var hela 84% av amerikanerna emot och bara 12% för att göra den laglig.
Förra året genomfördes en separat Gallupundersökning som visade att 70% ansåg att medicinsk marijuana skulle tillåtas för att lindra smärta och förutsättningen var att en läkare hade skrivit ut den på recept.

Av de tillfrågade som ansåg sig ha en liberal politisk åskådning, svarade 69% att de ville legalisera marijuana, medan motsvarande siffra bland de konservativa var 34%.

Förra månaden presenterades en separat nationell enkät, där det framgår att marijuana i allt högre utsträckning är favoritdrogen bland unga amerikaner. Nästan 7% av ungdomar i åldrarna 12 år och uppåt hade använt cannabis under 2010.

Amerikansk nyhetsdrama:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

Länkar:

Record-High 50% of Americans Favor Legalizing Marijuana Use

Gallup: Record 50% in U.S. back legalizing marijuana

Half In U.S. Support Legalizing Marijuana Use: Poll

Gallup report U.S. support for legalizing marijuana reaches new high

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.