Nyheter

Cannabis förlänger ALS-sjukas liv?


Det förefaller enligt en vetenskaplig rapport som publicerades på nätet förra veckan i American Journal of Hospice & Palliative Medicine, som om cannabisterapi skulle såväl reducera symptomen som förlänga livet på patienter med ALS, (
Amyotrofisk lateralskleros). Det är en synnerligen otrevlig sjukdom, som har till följd att musklerna förtvinar hos den drabbade och i regel lever inte patienten längre än tre till fem år efter insjuknandet.

På universitet i de amerikanska delstaterna Washington och Pennsylvania har man forskat kring detta och kunnat konstatera att medicinsk marijuana verkar kunna dämpa symptomen och även öka livskvaliteten och livslängden på de drabbade.

 

 

Forskarna skriver att bortsett från cannabisens antioxiderande, antiinflammatoriska egenskaper, så har den även en smärtstillande, muskelavslappnande effekt. Dessutom vidgar den luftrören i bronkerna, reducerar saliv och befrämjar aptit och sömn.

Från ett farmakologiskt perspektiv är cannabis en anmärkningsvärt säker medicin, som inte kan överdoseras eller ge upphov till fysiskt beroende. Därför vore logiskt och rationellt vetenskapligt att stödja användandet av cannabis i samband med ALS-behandling, anser forskarna.
Baserat på tillgängliga vetenskapliga data, är det nästa logiska steget att genomföra kliniska studier med cannabis, menar de.

Länkar:

Cannabis and Amyotrophic Lateral Sclerosis: Hypothetical and Practical Applications, and a Call for Clinical Trials.

Marijuana May Extend Life Expectancy Of Lou Gehrig’s Disease Patients, Study Says

One Reply to “Cannabis förlänger ALS-sjukas liv?

  1. Vill veta hur min bror som har fått diagnosen ALS ska få tillgång till denna medicin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.