Nyheter

Cannabishearingen: EU stoppar inga legaliseringsförsök

EU kommer inte att blockera några initiativ som tas av EU:s medlemsstater för att påbörja laglig reglering av cannabis eller någon annan drog som för närvarande är illegal, lovade Dana Spinant, ny koordinator för Europeiska Kommissionens anti-drogenhet, vid EU-parlamentets hearing om cannabis i Bryssel igår. Detta löfte upprepade hon flera gånger under den öppna hearingen.

ENCOD uppmanade Europeiska Kommissionen att räkna på hur mycket en legalisering av cannabis skulle kunna inbringa, men Spinant gjorde klart att kommissionen inte har kompetens eller befogenhet att påbörja legaliseringsprocesser eller att initera debatter i frågan, utan att dessa måste uppstå i varje enskilt EU-medlemsland.

En uppskattning gjord på EMCDDA:s data, gav vid handen att den totalsumma av vinster och besparingar som man skulle kunna komma fram till efter diverse reformer, kunde tänkas ligga någonstans mellan 35 och 60 miljarder euro.

 

Den här nya, toleranta inställningen till legaliseringssträvanden i unionen har redan av cannabisanhängare förklarats vara en vändpunkt för hur EU tidigare förhållit sig i frågan. Trots att mainstream media gjort sitt bästa för att tiga ihjäl gårdagens offentliga hearing om legalisering av cannabis, anser en talesman för irländska LCI Cork att mötet förebådar att förändringens vindar snart kommer att blåsa över EU och att diskussionerna ger gott hopp åt dem som förespråkar legalisering av cannabis.

 

Länkar:

EU holds breakthrough discussions on cannabis

EU Ready To End Drug Prohibition

Cork Student News : EU holds breakthrough discussions on cannabis

LCI -Help End Marijuana Prohibition

Hempology-EU READY TO END DRUG PROHIBITION

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.