Nyheter

”HEMP”-nummerplåt är inte OK i (OK)

I den amerikanska delstaten Oklahoma  är myndigheterna inte förtjusta i hampa. Det anses nämligen olämpligt att Tom Walker kör runt i sin VW-buss med en nummerplåt där det står FRE HEMP, eftersom ordet hampa ju syftar på marijuana (!)  Walker har överklagat beslutet och hans fall behandlas inom kort.

Själva ordet HEMP kan väcka anstöt hos allmänheten, påstår representanter för staten Oklahoma, som har en klart tyrannisk inställning till det mesta som rör cannabis

Walker hävdar själv att han är en politisk aktivist och ingen flummare.
-Det handlar inte om att bli hög. Det handlar om att rädda miljön, säger han.
Walker vill legalisera industrihampa, som ju hör till samma släkte, men inte innehåller tillräckligt med THC för att kunna ge ett cannabisrus.

 

Industrihampa används som bekant bl a till att framställa nedbrytningsbara produkter som t ex textilier, papper, livsmedel och blöjor, men användningsområdena är många fler.
Försvarsadvokaten Chad Moody hävdar att staten Oklahoma låter vissa spegla sina politiska åsikter; vapenföreningen National Rifle Association” och anti-abort-rörelsen “Choose Life”, för att bara nämna ett par. Men cannabisentusiaster göre sig icke besvär, tydligen.

 

Cannabishysteri
Om bloggaren Katharina Douglas är representativ för Oklahomas befolkning, så ligger dessa  inne med en mycket reaktionär och smått hysterisk inställning till cannabis. Det framgår inte minst när man ser vilka horribla åtgärder som vidtagits för att stoppa/försvåra tillkomsten/användningen av medicinsk marijuana.
En viss Will Foster dömdes till 93 års fängelse (!) för att han odlat medicinsk marijuana i garderoben. (Han förefaller visserligen ha fått straffet ändrat till övervakning 2009, men domen får en ju att undra!)  Ett annat fall som får en att höja ögonbrynen handlar om Denise Stahl, som mer eller mindre utsattes för ett bakhåll när hon skulle träffa sin senator och diskutera medicinsk cannabis. (länk)

Länkar:

State denies ”hemp” license plate

Oklahoma Man Denied ”Hemp” Vanity License Plate

Videolänk

State Denies Political Activist ”Hemp” on License Plate

Oklahoma patient seeking reform met with law enforcement officers at senator’s office

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.