Nyheter

LA:s nye borgmästare tycker legalisering är OK

En stadsfullmäktigeledamote i Los Angeles, Eric Garcetti, valdes till borgmästare för staden förra veckan. Han ser inga problem med att legalisera marijuanaplantan för allmänt bruk.

Demokraten Garcetti valdes för övrigt till borgmästare samma dag som Los Angeles stadsfullmäktige beslutade sig för att inskränka antalet dispensärer/pot shops i staden till maximalt 135 stycken. De som etablerade sig först får fortsätta sin verksamhet- övriga måste stänga butiken.

Därvid kan det uppstå vissa problem när myndigheterna ska konstatera vilka av entreprenörerna som var först på plan och vilka som får stänga.

Den nye borgmästaren gav en kort intervju till det latinamerikanska TV-nätverket Univision, där han blev tillfrågad om han ansåg att marijuana skulle legaliseras. Han svarade:

-Marijuana är viktig för det medicinska bruket. Men om kalifornierna i framtiden röstar för att legalisera det för allmänt bruk, har inte jag några problem med det.

Omfördelning av resurser
Han fortsatte med att säga att de polisiära resurserna kunde användas för mera viktiga uppgifter än att upprätthålla marijuanalagarna. Han sade sig vilja använda dessa resurser till allvarligare brottslighet, men att de alltsom oftast är upptagna med oviktig brottslighet.

Omröstning nödvändig
Ändå måste en legalisering av cannabis föregås av en delstatlig omröstning, slutar den 42-årige nye borgmästaren Eric Garcetti.

2010 röstade kalifornierna nej till marijuanalegalisering med 7% övervikt till nej-sidan. Ett år senare röstade Colorado och Washington ja till cannabislegalisering med 10% övervikt i bägge staterna.

The times they are a-changing…

Relevanta länkar:

L.A.’s New Mayor Is OK With Legalizing Marijuana

L.A. Marijuana Dispensaries Face Legal Action If They Don’t Close

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.