Nyheter

Marc Emery får avtjäna resten av straffet i Kanada

Den amerikanska regeringen har nu godkänt en ansökan från Marc Emery om att få tillbringa de resterande fem åren av sitt straff i ett kanadensiskt fängelse. Marc avtjänar straffet för online- och postorderförsäljning av cannabisfrön.
Vinsten av den verksamheten har spenderats på grundandet av cannabisaktivism med syfte att legalisera cannabis.
Marcs fru Jodie säger att hennes man i bästa fall kan få villkorlig frigivning tidigast 9 juli 2014, d v s om knappt ett år.
Förra gången Emery ansökte om förflyttning till kanadensiskt fängelse var 2011. Då fick han avslag.

Måste godkännas av Kanada
Förflyttningen måste också godkännas av de kanadensiska myndigheterna innan Emery kan återvända till sitt hemland. Marcs fru Jodi har fått bekräftat från advokathåll att maken av de amerikanska myndigheterna har beviljats överflyttning till den kanadensiska kriminalvården.

-Det är fantastiskt goda nyheter att det amerikanska Justitiedepartementet godkänt Marcs flytt hem, tycker Jodi, som nu hoppas att den konservativa kanadensiska regeringen snabbar upp pappersexcersisen.
{source}
<iframe width=”500″ height=”255″ src=”//www.youtube.com/embed/CSympojNmsE” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>
{/source}
Ministeravgång
Från kanadensiskt myndighetshåll har det dock inte hittills kommit några kommentarer i ärendet, vilket kanske inte är så konstigt. Den för ärendet ansvarige ministern sade nämligen upp sig med omedelbar verkan tidigare i veckan; förmodligen av andra politiska skäl som inte är Marc Emery-relaterade. Hans avgång skapar dock viss osäkerhet i Emery-lägret.
-Vi vet inte om han varit medveten om det här beslutet innan han avgick, eller huruvida han har vidtagit några åtgärder i frågan, säger Marc Emerys kanadensiske advokat Kirk Tousaw.

Länkar:

Pot advocate Marc Emery approved for return to Canada

U.S. approves return of Canada’s imprisoned Prince of Pot: Jodie Emery

’Prince of Pot’ Marc Emery poised for return to Canada

’Prince of Pot’ Marc Emery gets approval for transfer to Canadian prison

Marc Emery fick fem år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.