Nyheter

RI avkriminaliserar eget innehav

Den amerikanska delstaten Rhode Island har avskaffat allvarligare påföljder för den som ertappas med mindre mängder av cannabis. Guvernören Lincoln Chafee skrev i onsdags på ett dokument som förvandlar brottspåföljden från möjlig fängelserisk till böter, jämförbart med fortkörningsböter.

Rhode Island, den minsta av USA:s 50 delstater, ansluter sig nu till de stater som avkriminaliserar mindre innehav av marijuana. Lagen träder i kraft den 1 april 2013 och innebär att individer över 18 år som grips med cannabis på sig i storleksordningen 28 gram eller mindre (ett ounce) får betala 150 dollar i böter. Om det upprepas ytterligare två gånger inom inom loppet av 18 månader, riskerar dock cannabisinnehavaren högre böter, alternativt också fängelse.

Hälften av bötesbeloppen som kommer in till staten, ska användas till droginformation och behandlingsprogram för ungdomar.

De övriga åtta amerikanska delstaterna som behandlar privat- icke medicinskt- innehav av marijuana på ett liknande sätt är Kalifornien, Colorado, Nebraska, New York, Connecticut, Maine, Massachusetts och Oregon.  I Minnesota, Mississippi, Nevada, North Carolina och Ohio ger motsvarande innehav böter, men inte fängelse. I Alaska blir man över huvud taget inte åtalad vid smärre cannabisinnehav.

Länkar:

R.I. Gov. Chafee signs into law decriminalization of small amounts of marijuana

Governor Chafee Signs Rhode Island Decriminalization Into Law

Chafee signs pot decriminalization bill

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.