alt
Nyheter

Schweiz: Laglig weed för odlingskunniga

Cannabiskonsumenter i vissa delar av Schweiz kan snart lagligt hemodla upp till fyra plantor var, under förutsättning att alla i hushållet sköter sina plantor själva. Tanken med den här lagreformen är att få folk att sluta handla på den illegala cannabismarknaden.
Fr o m nästa år kan invånare i de fyra schweiziska franskspråkiga kantonerna Neuchâtel, Genève, Vaud och Fribourg i västra delen av landet helt lagligt odla upp till fyra plantor per person. Men alla i hushållet ingående personer som vill odla egen cannabis måste själva sköta sina plantor, vilket i praktiken ställer krav på att de kan använda en vattenkanna.

De redan ganska avslappnade cannabislagarna i Schweiz mildras efter årsskiftet ytterligare något i de fyra kantonerna för att minska den s k drogturismen och gatuförsäljningen i de regioner som har mera tillåtande cannabislagar.

Länkar:

Swiss cannabis smokers will be allowed to grow four marijuana plants each (to stop them buying drugs illegally)

Switzerland Legalizing Up To 4 Marijuana Plants January 1

Invånare i Schweiz kommer få odla cannabis hemma

Relaterade länkar:

Legal cannabis i Zürich..?

Schweiz är på väg att mildra påföljder vid cannabisbeslag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.