Nyheter

Spanien: Legal cannabisodling- en väg ut ur skulderna?

Rasquera, en idyllisk men skuldsatt liten stad i de katalanska bergen i nordöstra Spanien, tror sig ha kommit på ett sätt att betala sina skulder. De lokala myndigheterna vill hyra ut land till en närbelägen cannabisförening för att låta medlemmarna odla marijuana där.

Det här arrangemanget skulle inbringa byn så pass mycket pengar, att de på två år skulle kunna betala av sina skulder, som uppgår till 1.3 miljoner euro. Den tilltänkta odlingsplatsen hålls hemlig, medan juridisk expertis undersöker om experimentet är förenligt med gällande lagstiftning.

Det är den privata medicinska cannabisklubben ABCDA i Barcelona med dess 5000 medlemmar som vill odla sin cannabis på den utarrenderade marken.

Rasqueras borgmästare, Katalanska Republikanska Vänsterpartiets Bernat Pellisa, säger att projektet skulle vara till nytta inte bara för byns 900 invånare, utan även gynna den allmänna ekonomin genom att organiserad brottslighet och det därmed sammanhängande skattebortfallet som illegal cannabisodling medför, skulle försvinna. Odlingen ska nämligen enligt planerna övervakas av statliga myndigheter.

-Så länge vi håller oss till lagen, är byns invånare med på det här, fortsätter borgmästaren. Vi hoppas på 40 nya arbetstillfällen om odlingen kommer igång. Hos en del äldre stadsbor finns vissa farhågor för att staden ska bli ett tillhåll för drogturister, men Pellisa försöker lugna dem genom att framhålla de ekonomiska fördelarna; möjligheten för staden att bli skuldfri och de nya arbetstillfällen som uppstår.

Om projektet förverkligas, kommer Rasquera att bli en av de största legala cannabisproducenterna i Europa med sin cannabisplantage som kommer att motsvara cirka 10 fotbollsplaner.

Länkar:

Spansk stad hyr ut odlingsmark till cannabisklubb

Spanien: Baskerna legaliserar 2012

Rasquera Marijuana Plan: Spain Town Considers Farming Pot To Create Jobs

Spanish Village Leases Out City Land for Pot Farm

Spanish town of Rasquera leases land for marijuana plantation

Spain village offers land for cannabis growing

Proposed Cannabis Farm in Catalonia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.