Nyheter

Svidande kritik mot SNPF från Polistidningen

Äntligen börjar det lossna även i Sverige när det gäller kritik mot den politiska svenska narkotikapolisföreningen. Idag publicerade Polistidningen tre artiklar som är jobbig läsning för ordförande Lennart Karlsson. En handlar om att boken ”Narkotika Dopingsmedel och hälsofarliga varor” är ovetenskaplig och kritiken från flera forskare (Amir Englund, Fredrik von Kieseritzky och Björn Johnson) är INTE nådig.

En annan forskare, Rebecca Willén sa idag på X/Twitter att hon nyligen noterade detta vid en genomgång av läromaterial på uppdrag av en av landets polisutbildningar.

Boken används som läromedel på samtliga svenska polisutbildningar har alltså vilselett blivande poliser med bristfällig information i åratal. Den beställs på SNPF.org och är en betydande del av föreningens inkomst.

I en annan av artiklarna med rubriken Polisföreningar som provocerar nämns Cannabis.se! Det är även en bra genomgång av likheter med händelserna i Norge där systerföreningen Norsk narkotikapolitiforening (NNPF) tvingades ta bort polis i föreningsnamnet. Detta efter en utredning från norska justitiedepartementet där kritik framkom om rollsammanblandning mellan föreningen och polismyndigheten. Något som initierades efter enorm kritik från #narkotwitter, delvis pga föreningens roll i att avstyra narkotikapolitisk reform 2021.

Lennart Karlsson får svara och förnekar likheterna med norska motsvargheten. Detta med den ständiga lögnen om att den svenska föreningen inte är politisk.

Sist men inte minst får Lennart Karlsson bemöta kritiken ”Man vill tysta oss” vilket stämmer. Politiska narkotikapoliser har länge haft allt för stort inflytande på den narkotikapolitiska debatten. Något som omöjligen går att förneka. Av förklarliga skäl har få aktivister, forskare och journalister velat vara motpart till ”polisen” i media och debatter. Något som lyckligtvis har börjat ändras på senare år när kritiken mot föreningen har växt.
Politiska narkotikapoliser ska decimeras och inflytandet som de länge använt sig av har motverkar en balanserad debatt och reform av narkotikapolitiken.

Det sjukaste av allt är att SNPF har registrerad adress i Göteborgs polishus. Vilket även gäller utgivningsbeviset från deras propagandistiska tidning. Om du tycker att det nog nu skriv under namninsamlingen från Metapolisen som bl.a. vill tvinga polisen i Västra Götaland att kasta ut föreningen.

(Bilden på Lennart Karlsson gråtandes på sina bara knän är ett montage.)

One Reply to “Svidande kritik mot SNPF från Polistidningen

  1. Drogpolisen er nog den som e mest avhengiga av cannabis.
    man ser hur avhengiga ”poliser” skapar mycket problemer for vanlige folk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.