Nyheter

THC motverkar HIV-infektion

Amerikanska forskare har visat att syntetiska cannabinoider som stimulerar aktivitet i CB2-receptorn, likt THC, gör det svårare för HIV att infektera makrofagceller.
Dessa brukar även kallas ”ätarceller” och är en del av immunförsvaret som egentligen ska motverka virus men alltså istället infekteras av HIV.

Makrofagerna är bland de första cellerna att angripas vid infektionen men vid behandling med cannabinoider så saktar virusets replikering ned. Därför föreslår forskarna att nästa generations antivirala medicincocktails kan innehålla cannabisämnen.

Enligt en annan studie från 2005 så verkar det som att HIV-patienter som använder medicinsk marijuana får bättre resultat av antivirala mediciner.

Länkar:

Study: Cannabinoid Agonists Mitigate HIV Infection

Temple scientists weaken HIV infection in immune cells using synthetic agents

Marijuana Use and Its Association With Adherence to Antiretroviral Therapy Among HIV-Infected Persons With Moderate to Severe Nausea

Cannabis lindrar smärta för HIV-patienter

Tio års studier i Kalifornien bevisar att cannabis är medicin

Goda nyheter om medicinsk cannabis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.