Nyheter

USA:s huvudstad avkriminaliserar!

Även om ytterligare en omröstning återstår är det nu officiellt; Washington DC, USA:s huvudstad, kommer att avkriminalisera innehav av upp till ett uns (ounce), d v s ungefärligen 28 gram cannabis för personligt bruk.
Stadens borgmästare -Vincent C. Gray, (D)- gjorde tidigare i veckan ett uttalande där han till fullo stöder lagförslaget och en majoritet av distriktets stadsfullmäktige har gjort detsamma. Enligt Washington Post har 10 av 13 ledamöter skrivit på förslaget att avkriminalisera cannabis inom stadsgränsen.

Kostsamt innehav
Under gällande lagar kan man i Washington D.C. råka riktigt illa ut för den allra minsta gnutta cannabisinnehav- upp till 6 månaders fängelse i värsta fall. Och eftersom färska rapporter visat att minoriteter som spansktalande och afroamerikaner m fl löper en avsevärt större risk att arresteras för droginnehav, så blir behovet av en reform akut.

Räddande ängel..?
Därför kommer kanske det aktuella lagförslaget som fullmäktigeledamoten Tommy Wells presenterade i juli i år som något av en räddande ängel för de styrande..?
Efter avkriminaliseringen kan den som ertappas med cannabis likafullt straffas med böter á 100$ , vilket med dagens penningvärde motsvarar cirka 670 kronor. Något rättsligt efterspel i övrigt blir det dock inte.

Populär reform
Enligt färska gallupsiffror är det här en populär reform bland invånarna i District of Colombia. Inte färre än 75% av de tillfrågade var positivt inställda till en avkriminalisering. Vid samma undersökningstillfälle visade det sig också att 64% var för en legalisering av cannabis.

Länkar:
D.C. poised for a giant leap toward legalizing small amounts of marijuana

D.C. Council Members Signed On In Support Of Decriminalization

It’s Official: Washington D.C. to Decriminalize Cannabis Possession

D.C. mayor backs decriminalizing marijuana, replacing criminal charges with civil fines

Washington DC: Diskussioner om laglig weed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.